gTIE by Nahkaamo

Olen porilaissieluinen suunnittelija Jenni Ahtiainen. Mulla on ollut oma asustemerkki nimeltä gTIE vuodesta 2007. gTIE suunnittelee perinteistä kravattia oivaltavampia kaulavaatteita miehille ja näyttäviä asusteita naisille.

Asusteiden lisäksi olen suunnitellut julkisten tilojen kuten ravintoloiden sisustuksia sekä yksityisten ihmisten koteja mm. Asuntomessuille. Suunnittelen myös huonekaluja ja valaisimia.

Innostun helposti miettimään lähes mahdottomienkin keksintöjen toteuttamista, kuten hyttysistä valmistettua nahkaa, tieturvallisuuden kehittämistä paremmilla pinnoitteilla tai nfc-siruteknologian kehittämistä. Ehkä olenkin sielultani enemmän pitelemätön keksijä kuin yhden tyylin suunnittelija.

Viimeisin keksintöni on syksyllä 2018 kuulolaitteisiin suunnittelemani Deafmetal-kuulokoru. Sen on tarkoitus helpottaa kuulokojeen käyttöönottoa ja tehdä kuulokojeesta persoonallinen.

Tällä hetkellä suunnittelen apu- ja tukivälinemallistoa pitkäaikaissairaille tai niitä väliaikaisesti tarvitseville ihmisille. En karsi mallistossani apuvälineiden käytettävyydestä, vaan haluan suunnitella niistä paremman näköisiä.

Deafmetal

Deafmetal on kuulokorumallisto. Korut asennetaan kuulokojeeseen kiinni joustavalla silikonilenkillä tai ohuesta nahasta valmistetulla ”holsterilla”. Ne eivät aiheuta äänihaittaa kuulokojeiden herkkiin mikrofoneihin.

Mallistossa on useita erilaisia malleja. Osa niistä toimii myös korvakoruina, joten koru voidaan kiinnittää myös korvareikään.

Deafmetal-malliston koruissa kaikki metalliosat ovat hopeata. Koska kuulolaite saattaa olla käytössä vain toisessa korvassa, myydään malliston kaikki kuulokorut yksittäiskappaleina.